Gehakt Parmentier;

Gehakt Parmentier voor 4 personen Prijscategorie : 7 à 8 euro

Ingrediënten
•1 kilo aardappelen, geschild, in kleine blokjes gesneden en gaargekookt
•600 gr gemengd gehakt
•50 gr boter
•1 soeplepel bloem
•2 uien, grofgehakt
•1 blik tomaten in blokjes (400 gr)
•100 gr geraspte kaas
•2 teentjes knoflook, elk uit de knijper
•peper
•zout
•nootmuskaat
•30 gr margarine
•1 eigeel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.

Laat 50 gr boter smelten en stoof hierin de uien glazig. Doe het gehakt erbij, kruiden met peper, zout en 1 knoflookteentje uit de knijper. Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten rul (rulbakken = al roerend het vlees gaarbakken).

Roer 1 soeplepel bloem door het gehaktmengsel, overgiet met de tomatenblokjes en laat de saus op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen.

Prak de gaargekookte aardappelen fijn met een stamper.

Roer margarine + eigeel door de aardappelpuree, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Schep het gehakt in een ovenschotel, en bedek met een laag aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas.

Gratineer het gehakt Parmentier gedurende 20 minuten in de oven.

Smakelijk eten :)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.